The Gambler av Fyodor Dostoyevsky

the-gambler-av-fyodor-dostoyevskyInom de klassiska verken som finns gällande böcker så kommer det att på denna sida som ska handla lite om spel också att vara ett bra val att välja The Gambler. Detta är en bok skriven av Fyodor Dostoyevsky som publicerades för första gången 1867, då den enbart kom ut på ryska. Efter detta så har denna bok blivit en mycket uppskattad del av den klassiska litteraturen, och numera finns den i stort sett att tillgå på alla tänkbara språk världen över. Naturligtvis så har du redan förstått att denna bok handlar om spel, och i detta fallet är det roulette.

Roulette är ett spel som har spelats under mycket lång tid och ingen vet egentligen hur länge detta spel verkligen har funnits. Hur som helst så handlar denna bok egentligen om Fyodor Dostoyevsky själv. Denne förträfflige författare hade tyvärr ett spelbegär, vilket ledde till att han drog på sig stora spelskulder. Dessa var då tvungna att betalas och istället för att betala dem så fick han en mycket kort tid på sig att skriva en novell. Denna novell kom då att få namnet The Gambler, vilket i och för sig var mycket träffande.

Efter att denna bok nådde en stor succé världen över så har den precis som så många andra klassiska verk blivit film. Det blev den 1997 och har enligt IMDB nått 6.4 poäng av 10 möjliga, vilket helt enkelt gör filmen mycket sevärd. Hur du tar del av denna berättelse väljer du helt själv. är du den som gillar att läsa så tar du naturligtvis del av boken, vilket alltid kommer att ge din fantasi ett större utrymme. Om du inte gillar att läsa väljer du filmen och får all fantasi serverad på silverfat. Har du inte tagit del av denna historia är det dags att göra det.