Böcker som handlar om spel

books-about-gamesI och med att det finns så många böcker att välja mellan så finns det hela tiden en eller ett flertal böcker som passar alla läsare. Vad du väljer att läsa kommer helt och hållet att bero på vilket intresse du själv har. Naturligtvis kommer det då också att finnas massor av böcker som handlar om spel om pengar. I det fallet är det casino, poker och sports betting som det handlar om, och dessa böcker kommer då att finnas i massor av olika varianter. Här finns det de som skapar en historia kring ett speciellt spel, och låter detta spel bli en del av en fiktiv berättelse. Det finns de som kallar sig själva för spelproffs och då kan det handla om att skriva en biografi över sitt liv som spelare.

Utöver detta kommer de flesta av alla de böcker som handlar om spel kunna placeras i den stora kategorin av faktaböcker. Här kommer det då att vara böcker som talar om för alla hur de ska spela för att ha de största chanserna att vinna. Om nu detta kommer att kunna anses som faktaböcker är upp till alla de som läser dem och provar på om det verkligen ger det resultat som anges i böckerna. Många gånger är det tyvärr så att den information som ges kan vara felaktig, och då kommer inte längre denna bok att kunna placeras i kategorin faktaböcker.

När det gäller de riktiga faktaböckerna gällande spel, så kommer dessa att vara de som behandlar spelet, hur det spelas och var spelet kommer ifrån samt dessa historia. Här kan det exempelvis tas upp alla de böcker som finns gällande Las Vegas uppkomst, vilket även kan vara en mycket intressant och gripande historia men som faktiskt är helt sann. Därmed hamnar även den typen av böcker gällande spel i kategorin faktaböcker.